Strandingskroen


Legendariske lokaler med sjæl

Strandingskroen er åben for selskaber og konferencer efter aftale samt for tirsdagsflæsk ad libitum hver tirsdag – husk bordbestilling!
Strandingskroen er åben for både firmaarrangementer samt private selskaber – vi arrangerer mindeværdige begivenheder for jer. Strandingskroen tilbyder en menu efter jeres ønsker, eller lad jer inspirere af vores menukort.
Kontakt os på telefon (+45) 70 26 00 15 eller mail: info@strandhotellet-blokhus.dk for at booke os til dit næste arrangement i smukke, autentiske lokaler med hyggelig stemning og professionel betjening.

Menuen

Vi sammensætter menuen til jeres selskab og konferencer ud fra jeres ønsker. Vælg mellem det gennemarbejdede inspirationskort eller få en individuel, tilpasset menu. Strandingskroen serverer god mad på et højt niveau med et moderne twist.

Vi tager højde for dine ønsker, behov og budget ved en personlig samtale med faglært kok og tjener. Vores køkken går ikke på kompromis med kvalitet og serverer altid delikate menuer baseret på lokale, friske råvarer fra lokale nordjyske leverandører.
Vi tilbyder buffet, receptions-, brunch-, frokost- og aftenmenu (med flere forskellige retter) samt natmad og snacks – alt sammen tilpasset efter dine ønsker. Vi tilbyder også muligheden for at leje værelser på Strandhotellet i sammenhæng med arrangementer i Strandingskroens selskabslokaler. Strandhotellet er placeret lige på den anden side af vejen. Så er dine gæster sikret en god fest og en god nats søvn i flotte omgivelser.

Selskab og konferencer

Strandingskroen er Strandhotellets officielle selskabs- og konferencelokale.
Strandingskroen har åbent til tirsdagsflæsk hver tirsdag og er derudover kun åben for selskaber, konferencer, firmaarrangementer o.l. efter aftale. Strandingskroen er også åben for fester og arrangementer i højsæsonen, inklusiv påske, pinse og andre helligdage. Vi afholder både firmaarrangementer samt private selskaber, såsom barnedåb, konfirmation, bryllup og fødselsdage.
Med venlig, professionel og seviceminded personale, både i køkken og på gulvet, er vi klar til at give jer en mindeværdig fest.

Vores flotte lokaler

Strandingskroen ligger kun et par minutters spadseretur fra Blokhus Torv og den brede hvide sandstrand – lige overfor Strandhotellet på Høkervej. Strandingskroen består af to lokaler; Blå Stue med plads til 20 siddende gæster og Stor Stue med plads til 60 siddende gæster.
Lokalerne blev nænsomt nyrenoveret i 2020, hvor vi har skabt en lys og let atmosfære med respekt for historiens vingesus. Den smukke bindingsværksbygning er fredet i Klasse-A og lokalerne er dekoreret med mange flotte klenodier, der gemmer på spændende historier fra bygningens fortid, som en del af interiøret. Bygningen har fungeret som restauration i over 25 år, og de nuværende ejere overtog i 2019.

Historien bag Strandingskroen

Strandingskroen var oprindeligt en del af Blokhus’ “Den søndre gård”, hvor der var skudehandelsgård med salg af smør, korn og meget mere. Kroen var hovedbygning og fungerede som fin privatbolig med købmands- og manufakturhandel og dertilhørende kontor i den vestlige del af bygningen. Gården havde et højt aktivitetsniveau med mange besøgende gæster og havde derfor en stor spisestue, hvor der ofte var 45 spisende.
Strandingskroen blev kongeligt privilegeret – en stor æresbevisning i midten af 1800-tallet. Kronprins Frederik besøgte flere gange Blokhus i officielt ærinde og blev da kureret for sine tømmermænd af kromadame og “den kloge kone” Christiane Klitgaard, der blev belønnet med kongeligt privilegie.