Strandingskroen


Fransk brasserie i hjertet af Blokhus

På Strandingskroen udlever vi vores drømme om et ægte fransk brasserie i hjertet af Blokhus. Strandingskroen er eget af Strandhotellet, og står som en fin pendant til Strandhotellets koncept om Fine-Dining. Kroen er fredet i klasse-A, men er nyligt renoveret med nænsom hånd for at skabe en lys og afslappende atmosfære.

Strandingskroen er tænkt som et uformelt madsted med god klassisk stemning og med rødderne godt plantet i det franske køkken. Vi ønsker at servicere vores gæster med mad og drikke af høj kvalitet og ikke mindst levere et godt håndværk.

På vores menu finder du noget til enhver smag, dog med fokus på de gode franske klassikere. En god middag bliver kun bedre med en god flaske vin – og især de franske. Vi har sammensat et spændende vinkort med vine fra forskellige steder i Frankrig – således vi kan sikre den optimale smagsoplevelse til maden. Nyd et glas fransk vin fra de gamle kolonier til vores charcuteri-tallerken.

Menuen

På menukortet finder du franske klassikere som blandt andet moules à la poulette (dampede blåmuslinger) vendt i hvidvin og urter, croque madame med emmentaler-sauce og boeuf maître d’Hôtel med den tilhørende sauce bearnaise. Derudover skal du ikke snydes for store bourgognesnegle og de velkendte franske østers som naturligvis er en fast bestanddel af menuen på Strandingskroen. Vi laver og serverer mad og vin med fokus på det enkle. Vi stiler efter god smag, og den behagelige, afslappende og uformelle stemning, som hører et fransk brasserie til. Velbekomme !

Selskaber og konferencer

På Strandingskroen danner vi gerne rammen om dit næste arrangement (konferencer, private fester mm.). Vores unikke og historiske lokaler skaber den perfekte stemning for livets store begivenheder. Vores serveringspersonale er stærkt gearet til at håndtere ethvert arrangement, og vores køkken står altid i spidsen for at sikre en spiseoplevelse i særklasse.
Lad dig inspirere af vores mange løsninger, og sæt dit eget præg herpå ved en efterfølgende individuel samtale, hvor dine ønsker, behov og budget tilpasses.

Vores flotte lokaler

Strandingskroen ligger kun et par minutters spadseretur fra Blokhus Torv og den brede hvide sandstrand – lige overfor Strandhotellet på Høkervej. Strandingskroen består af mange forskellige lokaler, herunder Blå Stue med plads til 20 siddende gæster og Stor Stue med plads til 60 siddende gæster.
Lokalerne blev nænsomt nyrenoveret i 2020, hvor vi har skabt en lys og let atmosfære med respekt for historiens vingesus. Den smukke bindingsværksbygning er fredet i Klasse-A og lokalerne er dekoreret med mange flotte klenodier, der gemmer på spændende historier fra bygningens fortid, som en fast del af interiøret. Bygningen har fungeret som restauration i over 25 år, og de nuværende ejere overtog i 2019.

Historien bag Strandingskroen

Strandingskroen var oprindeligt en del af Blokhus’ “Den søndre gård”, hvor der var skudehandelsgård med salg af smør, korn og meget mere. Kroen var hovedbygning og fungerede som fin privatbolig med købmands- og manufakturhandel og dertilhørende kontor i den vestlige del af bygningen. Gården havde et højt aktivitetsniveau med mange besøgende gæster og havde derfor en stor spisestue (Stor stue), hvor der ofte var 45 spisende.
Strandingskroen blev kongeligt privilegeret – en stor æresbevisning i midten af 1800-tallet. Kronprins Frederik besøgte flere gange Blokhus i officielt ærinde og blev da kureret for sine tømmermænd af kromadame og “den kloge kone” Christiane Klitgaard, der blev belønnet med kongeligt privilegie.

Besøg os: