Strandingskroen i Blokhus


Strandingskroen er åben for selskaber og konferencer efter aftale samt for tirsdagsflæsk ad libitum hver tirsdag – husk bordbestilling!
Strandingskroen er åben for både firmaarrangementer samt private selskaber – vi arrangerer mindeværdige begivenheder for jer. Strandingskroen tilbyder en menu efter jeres ønsker, eller lad jer inspirere af vores menukort.
Kontakt os på telefon (+45) 70 26 00 15 eller mail: info@strandhotellet-blokhus.dk for at booke os til dit næset arrangmenet is mukke , autentiske lokaler med hyggelig stemning og professionel betjening.

Menu

Vi sammensætter menuen til jeres selskab og konferencer efter jeres ønsker. Vælg mellem det gennemarbejdede inspirationskort eller få en individuel, tilpasset menu. Strandingskroen serverer god mad på et højt niveau med et moderne twist.

Vi tager højde for dine ønsker, behov og budget ved en personlig samtale med faglært kok og tjener. Vores køkken går ikke på kompromis med kvalitet og servere altid delikate menuer baseret på lokale, friske råvarer fra lokale nordjyske leverandører.
Vi tilbyder buffet, receptionsmenu, siddende menuer, brunch-, frokost- og aftenmenu samt natmad og snacks – både efter vores inspirationsmenu og tilpasset efter dine ønsker. Vi tilbyder også muligheden for at leje værelser på Strandhotellet i sammenhæng med arrangementer i Strandingskroens selskabslokaler, lige på den andens ide af vejen. Så er dine gæster sikret en god fest og en god nats søvn i flotte omgivelser.

Selskab og konferencer

Strandingskroen er Strandhotellets officielle selskabslokaler og konferencelokale.
Strandingskroen har åbent til tirsdagsflæsk hver tirsdag og er derudover kun åben for selskaber, konferencer, firmaarrangementer o.l. efter aftale. Strandingskroen er ogå åben for fester og arrangementer i højsæsonen, inklusiv påske, pinse og andre helligdage. Vi afholder både firma-arrangementer samt private selskaber: dåb, konfirmation, bryllup, fødselsdage og andre festlige lejligheder.
Med venlig, professionel og seviceminded personale både i køkken og på gulvet er vi klar til at give jer en mindeværdig fest.

Vores flotte lokaler

Strandingskroen ligger kun et par minutter spadseretur fra Blokhus Torv og den brede hvide sandstrand – lige overfor Strandhotellet på Høkervej. Strandingskroen består af to lokaler; Blå Stue har plads til 20 siddende gæster og Stor Stue med plads til 60 siddende gæster.
Lokalerne blev nænsomt nyrenoveret i 2020, hvor vi har skabt en lys og let atmosfære med respekt for historiens vingesus. Den smukke bindingsværksbygning e fredet i klasse A og lokalerne er dekoreret med mange flotte klenodier, der gemmer på spændende historier fra bygningens fortid, som en del af interiøret. Bygningen har fungeret som restauration i over 25 år, og de nuværende ejere overtog i 2019.
Historien bag Strandingskroen
Strandingskroen var oprindelig en del af Blokhus ‘Den søndre gård’, der var skudehandelsgård med salg af smør, korn og meget mere. Kroen var hovedbygning og fungerede som fin privatbolig med købmands- og manufakturhandel og dertil hørende kontor i den vestlige del af bygningen. Gården havde et højt aktivitetsniveau med mange besøgende og gæster og havde derfor en stor spisestue, hvor der ofte var 45 spisende.
Strandingskroen blev kongeligt privilegeret – en stor æresbevisning i midten af 1800-tallet. Kronprins Frederik besøgte flere gang Blokhus i officielt ærinde og blev da kureret for sine tømmermænd af krokonen og ‘klog kone’ Christiane Klitgaard, der blev belønnet med kongeligt privilegie.